Vznik a tradice firmy

Berg BackV roce 1879 založil Johann Georg Berg v německém Schriesheimu továrnu na potravinové produkty „ Nährmittelfabrik Georg Berg“. Zpočátku fabrika produkovala špaldové a obilné produkty.
V roce 1890 se začalo s výrobou ovesných vloček.
Roku 1904 byl vyroben první sladový pekařský přípravek pro výrobu pšeničných bulek „Bergmalz“.
S tímto produktem získal pan Berg roku 1911 na pekařském veletrhu v Kolíně nad Rýnem zlatou plaketu za obdivuhodné účinky.
Roku 1920 uvedl Georg Johann Berg na trh produkt „Maximaltin“.
Roku 1930 uvedla firma jako jedna z prvních na trh zakyselující přípravek pro žitnopšeničné produkty „Bergin“ v práškové podobě.
Počátkem roku 1950 jej následovaly další značkové produkty jako „Bergsonne“, který se jako sladovo-lecitinový pekařský přípravek vyrábí dodnes.

V tradici rodinného podniku „Nährmittelfabrik Georg Berg“ pokračuje dnešní společnost Berg Back GmbH.

Výhradním dovozcem produktů Berg Back do České Republiky je společnost Progress-CBT s.r.o., která kromě zavedených a kvalitních zlepšujících přípravků a směsí velmi intenzivně spolupracuje na vývoji nových produktů, jež odpovídají technologickým a stravovacím zvyklostem v České republice.

Zlepšující pekařské přípravky, směsi a náplně
pro pekaře, cukráře a gastronomii